fbpx FAQ | Lavrijsen

FAQ

Wat houdt het nieuwe concept ‘Slim Vooruit’ in?

Waarvoor staat ‘Slim Vooruit’?

Lavrijsen is al sinds 1929 actief als garagist. Vanaf 1 januari 2018 breekt er een nieuw tijdperk aan, binnen de toekomstvisie ‘Slim Vooruit’:
-Voortaan verkopen we, naast Peugeot, ook andere merken (bv. Citroën, BMW,...)
-Bovendien tref je in onze showroom nu ook jonge tweedehandswagens aan. Lavrijsen bouwt verder op zijn rijke historie én kijkt vooruit naar de toekomst:
-Tegenwoordig worden garages almaar grootschaliger en anoniemer. Niks daarvan bij Lavrijsen. In ons warm familiebedrijf ervaar je altijd een persoonlijke aanpak.
-Aan de andere kant beseffen we natuurlijk dat de wereld in sneltempo verandert. Als middelgrote, wendbare garagist volgen we de mobiliteitstrends dan ook op de voet. Of het nu gaat over aankoop, onderhoud of herstelling: samen gaan we… slim vooruit. 

Verkopen jullie voortaan alleen tweedehandswagens?

Nee, ons vizier is breed:
- Je kan bij Lavrijsen zowel terecht voor een splinternieuwe auto als voor een jonge tweedehandswagen.
- Op vlak van tweedehandswagens specialiseren we ons in voertuigen met minder dan 10.000 km op de teller.
- Zowel wat de nieuwe auto’s als de occasies betreft bieden we vanaf 1 januari 2018 verschillende merken aan. Dat betekent dus een verbreding van het gamma, aangezien we voorheen exclusief aan Peugeot verbonden waren.

Lavrijsen maakt voortaan deel uit van PCA. Wat betekent dit voor mij als klant?

De afkorting ‘PCA’ staat voor Peugeot Citroën Association. PCA is een netwerk van zelfstandige garagisten in België en Nederland. Door aan te sluiten bij het PCA-netwerk geniet je als klant van een dubbel voordeel:
-In het verleden verkocht Lavrijsen exclusief het merk Peugeot. De ongebonden PCA-structuur laat ons nu toe om meerdere merken te verkopen (bv. Citroën, BMW, …) en in te spelen op jouw voorkeur als klant.
-Door in te stappen in de PCA-groepering krijgt Lavrijsen toegang tot de beste technische ondersteuning (wisselstukken, diagnose-apparatuur, …), up to date opleidingen voor het team en jonge West-Europese tweedehandswagens. Om een lang verhaal kort te maken: dankzij PCA ervaar je binnen Lavrijsen enerzijds de typische persoonlijke service van ons familiebedrijf. Anderzijds geniet je ook van de schaalvoordelen die een grootschalige garage ondervindt. Het beste van twee werelden dus.

N.B. Een leuk weetje: Lavrijsen wordt meteen de grootste PCA-dealer van het land.

Met welk merk van wagen kan ik terecht in de carrosserie van Lavrijsen?

De carrosserie-afdeling van Lavrijsen staat in de Kempen en omgeving bekend om zijn technische kennis en ervaring. Ons team telt experts in alle merken. Of je nu met een Peugeot, een Volkswagen, een Mercedes,… of eender welk ander merk rijdt: wij doen jouw koetswerk weer blinken als nooit tevoren.

Wat als ik voor 1 januari 2018 een wagen bij Lavrijsen gekocht heb?

Blijft de garantie op mijn huidige wagen geldig?

Absoluut. Lavrijsen blijft een erkend hersteller voor Peugeot. Jouw huidige garantie loopt dus gewoon verder.

Verandert er iets op vlak van onderhoud?

Op vlak van onderhoud verandert er niets:
-Ons ervaren team is intact. De vertrouwde gezichten blijven dus instaan voor het onderhoud van jouw wagen. Stielkennis gegarandeerd.
-Lavrijsen gaat er prat op om bij een onderhoud of een herstelling op een begrijpelijke manier uit te leggen wat er juist scheelt aan je wagen, en vervolgens te kiezen voor een fatsoenlijke en betaalbare oplossing. Want mensen een duidelijke uitleg geven en hun auto op lange termijn herstellen, da’s ook ‘slim vooruit’.
-Ons hecht team mecaniciens heeft een passie voor auto’s. Ze genieten ervan om aan verschillende merken te sleutelen en mee te zijn met de nieuwste trends. Met welk automerk je ook rijdt, kom zeker langs voor je onderhoud.

Mijn huidige Peugeot is aan vervanging toe. Kan ik nog terecht bij Lavrijsen voor een nieuwe wagen?

Jazeker:
- Je kan bij Lavrijsen terecht voor zowel een splinternieuwe auto als een jonge tweedehandswagen. Op vlak van tweedehandswagens specialiseren we ons in
voertuigen met minder dan 10.000 km. op de teller.
- Zowel wat de nieuwe auto’s als de occasies betreft bieden we vanaf 1 januari 2018 verschillende merken aan. Je kan bij ons dus nog altijd een Peugeot kopen. Maar daarnaast verbreden we ook ons gamma: je vindt tegenwoordig ook Citroën, BMW, … in onze showroom.

Kan ik nog een Peugeot kopen bij Lavrijsen?

Tot en met 31 december 2017 had Lavrijsen een exclusiviteitscontract met Peugeot. Vanaf 1 januari 2018 gaan we echter als ongebonden garagist door het leven. Dat betekent dat we ons gamma verbreden: we bieden meerdere merken nieuwe en tweedehandswagens aan. Peugeot zit daar uiteraard bij. Als je een nieuwe Peugeot wil kopen, kan je dus nog altijd terecht op je vertrouwde adres.